2020 Açıköğretim DGS Kontenjanları

İki yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan öğrencilerin 4 yıllık lisans bölümlerine devam edebilmeleri için girdikleri DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonucunda tercih işlemleri başladı. DGS tercih işlemleri 25 Eylül-02 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Örgün iki yıllık mezunlarının veya açıköğretim iki yıllık mezunlarının açıköğretim dört yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabilmeleri için DGS sınavına girmeleri ve tercih yaparak açıköğretim bölümlerine yerleşmeleri gerekiyor. Uzun yıllar önce sınavsız dikey geçiş mümkün iken artık sadece sınav ile 4 yıllık açıköğretim bölümlerine geçiş yapılabiliyor.

Tercih işlemleri 02 Ekim 2020 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin  https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklardır.

DGS tercih işlemleri sonrasında açıköğretime yerleşen öğrenciler Açıköğretim DGS kayıt türü ile ilgili üniversiteye kayıt olacaktır. DGS Kayıt İşlemleri için TIKLAYINIZ.

DGS tercih işlemlerinde tercih edilebilecek açıköğretim bölümleri, puan türü, kontenjanları ve bölüm kodlarına aşağıdaki görsellerden erişebilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi

anadolu dgs kontenjanlari

Atatürk Üniversitesi

ataturk dgs kontenjanlari

İstanbul Üniversitesi

istanbul dgs kontenjanlari

Dgs tercih kılavuzu ve tercih işlemleri hakkında detaylar için ÖSYM sitesini ziyaret edebilirsiniz.

dgs tercih islemleri

Kaynak: ÖSYM

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!