2019-YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Başladı

Açıköğretim bölümler içinde açılan ek yerleştirme işlemleri 5 eylül itibariyle başladı ve 11 eylülde sona erecek. Açıköğretime kayıt olmak isteyen öğrencilerin ek tercihlerde Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinin açıköğretim bölümlerini yazabilirler.

Açıköğretim ek yerleştirme işlemleri için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Açıköğretim Ek Yerleştirme İşlemleri

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2019-2020 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Adaylar, 2019-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 05-11 Eylül 2019 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklardır. 2019-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzuna, aşağıdaki bağlantıdan  erişilebilecektir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2019-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.


Adaylara ve kamuoyuna sayg
ıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2019-YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

ek yerlestirme

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!