ATA AÖF İkinci Üniversite Ön Kayıtları Başladı 2022

ATA AÖF İkinci Üniversite Ön Kayıtları 6 Haziran 2022 tarihi itibari ile başladı. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim fakültesi bölümlerine sınavsız olarak ikinci üniversite kaydı yapmak isteyenler yazımızı okumaya devam edebilir.

Atatürk Üniversitesi 6 Haziran 2022 tarihi ile Sınavsız İkinci Üniversite Ön kayıtlarını başlatmış oldu. Ön kayıt yapmış olmanız kesin kayıt yaptırdığınız veya yaptırmak zorunda olduğunu anlamına gelmiyor. Kesin kayıt tarihlerinde (29 Ağustos 2022 ile 2 Ekim 2022 arasında) kesin kayıt olmanız gerekiyor.

ATA AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Nedir?

Sınavsız İkinci Üniversite; yükseköğretim kurumlarının aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya önlisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler için ikinci diploma sahibi olma şansı veren kaçırılmayacak bir fırsattır. Programa başvuru yapmak isteyenler mezun oldukları veya okumaya devam ettikleri bölümü seçmemeleri şartıyla, herhangi bir sınava girmeksizin fakültemize online başvuruda bulunabilmektedirler.

Adaylar lisans öğrencisi/mezunu ise lisans (Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet, Tekstil ve Moda Tasarımı Lisans Programları hariç) veya önlisans öğrencisi/mezunu ise sadece önlisans programlarından birini (Adalet, Turizm ve Seyahat Hizmetleri hariç) tercih edebilmektedirler. Öğrenci/mezunlar, Sınavsız İkinci Üniversite ile farklı programlar okuyabilmekte ve kariyer planında avantajlı hale geçebilmektedirler.

ATA AÖF İkinci Üniversite Ön Kayıt Nasıl Yapılır?

ATA AÖF İkinci Üniversite Ön Kayıt işlemleri için kayıt adımları oluşturulmuştur. Aşağıdaki kayıt adımlarını dikkatlice takip ederek kayıt işleminizi gerçekleştiriniz. Web sayfamızda bulunan İkinci Üniversite Kayıt Sayfası ile ilgili problem yaşamanız durumunda mesai saatleri içerisinde Çağrı Merkezimizi (0850 255 0 282) arayarak Fakültemize bilgi veriniz. Ayrıca bize aof@atauni.edu.tr adresinden e-posta yoluyla da ulaşabilirsiniz. Sizdeğerli öğrenci adaylarımıza kayıt işlemleri ile ilgili bilgilendirmeler, Fakültemiz web sayfasından ve SMS yoluyla yapılacaktır.

1- İkinci Üniversite İçin Ön Kayıt Yaptırdınız Mı?

ATA AÖF Sınavsız İkinci Üniversite ön kayıtları internet üzerinden yapılacaktır. Ön Kayıt işlemleri 6 Hazindan 2022 – 2 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

ATA AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Ön Kayıt Linki: https://obs.atauni.edu.tr/AOF/IkinciUniversite/Kayit/Default.aspx

2- Gazi Ya Da Gazi/Şehitlerin Birinci Dereceden (Anne, Baba, Eş Ve Çocukları) Yakını İseniz;

– Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı veya Sosyal Güvenlik il Müdürlüklerinden temin edilecek “Haksahiplik Belgesi” nin (Durum Belgesi) aslı ya da noter onaylı sureti,
– Nüfus kayıt örneği,
– Ücret muafiyeti talebini belirten ıslak imzalı dilekçe gönderiniz.

3- En Az %40 Engelli Raporunuz Varise;

– Durumunuzu belgeleyen sağlık kurulu raporunun aslı, noter onaylı sureti ya da barkodlu e-devlet çıktısı, – Nüfus cüzdan fotokopiniz,
– Engellilik oranı kadar ücret indirimi talebinizi içeren ıslak imzalı dilekçe gönderiniz;

4- Uyruğunuzdan Biri T.C. Olup Yurtdışı Yükseköğretim Kurumlarından Mezun İseniz;

– Başvuru dilekçesi.
-Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan Denklik Belgesi,
– Diplomanızın onaylı örneği ve tercüme edilmiş halini gönderiniz.

5- Evrak Eksikliği Nedeniyle Size Sms (Kısa Mesaj) Gönderilerek Kesin Kayıt İşlemlerinizin Tamamlanması İçin Evrak İstendi İse;

Eksik olduğu belirtilen evrakları web sayfamızda bulunan “KAYIT EKSİK EVRAK FORMU”ile birlikte Dekanlığımıza 22.10.2021 Tarihine kadar kargo ya da posta yolu ile veya elden mutlaka ulaştırınız. Aksi takdirde kesin kayıt işleminiz yapılmayacaktır.

6- Harcınızı Yatırınız.

29 Ağustos 2022 ile 2 Ekim 2022 Tarihleri arasında T.C. Kimlik numaranız ile Halkbank, VakıfBank veya Ziraat Bankası internet bankacılığı aracılığıyla güz yarıyılı materyal ücretini yatırınız. Kesin kaydınız Fakültemiz tarafından en kısa sürede yapılacaktır.

DİKKAT!
– Akademik takvimde belirtilen kayıt tarihlerinde kaydını yaptıramayan adaylarımız daha sonra kayıt için herhangi bir hak iddia edemez, mazeret ileri süremez ve kesin kayıt hakkını kaybederler.
– Daha önce herhangi bir yükseköğretim kuruntundan mezun olup önlisans veya lisans diplomasına sahipseniz ve Yüksek Öğretim Kurulu Bilgi Sisteminde (YÖKSİS) mezuniyet bilginiz varsa Türk Dili l-ll, Yabancı Dil l-ll ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I- II derslerinden muafiyet işlemleriniz Fakültemiz tarafından herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmadan yapılacaktır.
-Öğrenci olarak kayıt yapanların iseTranskript Belgesinin aslı ile ders muafiyet dilekçelerini Fakültemize göndermeleri gerekmektedir.
– Materyal ücretini yatırmış ve Fakültemize kesin kaydınız yapılmış ise birinci sınıf ders kayıt işlemleriniz akademik takvimde belirlenen tarihler arasında Dekanlığımız tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Sonraki yıllara ait ders kaydınızın sizin tarafınızdan yapılması gerekmektedir.

ATA AÖF İkinci Üniversite Ön Kayıtları

ATA AÖF İkinci Üniversite Ön Kayıtları

2
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!