2023 Auzef ve AtaAöf Final Sınavları Online Yapılacak

2023 Auzef ve AtaAöf Final Sınavları Online Yapılacak. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 2023 yılı bahar dönemi arasınavları Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinde online olarak yapılmıştı.

10 Mayıs çarşamba günü ilk olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bahar dönemi final sınavlarının online (çevrim içi) olarak gerçekleşeceğini duyurmuş, ardından bugün (12 Mayıs Cuma) Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi açıköğretim için bahar dönemi final sınavlarının online olarak yapılacağını açıkladı.

2023 Auzef ve AtaAöf Final Sınavları Online Yapılacak

Yapılan açıklamalar neticesinde tüm açıköğretim fakülteleri bahar dönemi final sınavlarını online olarak gerçekleştirecek.

Atatürk Üniversitesi ATA-AÖF

2022-2023 Bahar Yarıyılı Yarıyıl Sonu ve Bütünleme Sınavları Planlamasını görüşmek üzere Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlığında toplanan Atatürk Üniversitesi Senatosu; örgün, açık ve uzaktan eğitimde önlisans, lisans ve lisansüstü programlardaki yarıyıl sonu (final) ve bütünleme sınavlarının hangi şekilde yapılacağı ve yaz okuluyla ilgili kararını açıkladı. Buna göre, sınavların çevrim içi (online) yapılmasına karar verildi.

Üniversite Senatosunda alınan kararda şu ifadelere yer verildi:

Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 17.02.2023 tarih ve E-75850160-301.01.01-12552 sayılı yazısına istinaden uzaktan öğretim yoluyla yürütülen 2022-2023 bahar yarıyılı önlisans, lisans ve lisansüstü programlardaki yarıyıl sonu (final) ve bütünleme sınavlarının;

Güvenli sınav tedbirleri alınarak açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar yoluyla yapılmasına; değerlendirmelerde sınavlar yanında çevrimiçi kısa sınavlar, ödevler, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamalarında dikkate alınabilmesine,

Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği kapsamında Tıp Fakültesi 4, 5 ve 6. sınıf; Diş Hekimliği Fakültesi 4 ve 5. sınıf; Veteriner Fakültesi 5. sınıf; Eczacılık Fakültesi 5. Sınıf; Hemşirelik Fakültesi 4. sınıf ve Sağlık Bilimleri Fakültesi “Ebelik” programı 4. sınıf, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencilerinin klinik uygulamaları ile Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültelerinin Öğretmenlik Uygulaması dersini yüz yüze eğitim yoluyla sürdüren programlarda sınavların yüz yüze yapılmasına karar verilmiştir.

2023 Auzef ve AtaAöf Final Sınavları Online Yapılacak
2023 Auzef ve AtaAöf Final Sınavları Online Yapılacak

Kaynak: AtaAöf

İstanbul Üniversitesi (AUZEF)

Değerli Öğrencilerimiz,
İstanbul Üniversitesi Senatosu’nda alınan karar gereğince AUZEF 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı bitirme (final) ve telafi (bütünleme) sınavları çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.

İstanbul Üniversitesi (AUZEF)
İstanbul Üniversitesi (AUZEF)

Kaynak: Auzef

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!