2022 KPSS Takvimi Açıklandı mı?

2022 KPSS takvimi memur olmak için sınava girmek isteyen adaylar tarafından merak ediliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak için girilmesi gereken KPSS için başvuru tarihleri araştırılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ÖSYM tarafından KPSS’nin önümüzdeki yıl ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı.

2022 KPSS Takvimi Ne Zaman Belli Olacak?

2022 KPSS takvimi sınava hazırlık yapan adayların çalışma programlarını iyi şekilde yapabilmeleri için merak ediliyor. Ancak henüz sınav takvimine dair detaylar ÖSYM tarafından açıklanmadı. 2021 yılında yapılan sınava ait detaylar Ocak ayında açıklanmıştı. Bu kapsamda 2022 KPSS takviminin de yine Ocak ayında açıklanması bekleniyor. Yapılacak açıklama ile birlikte başvuru tarihleri ve sınavın gerçekleştirileceği tarih belli olacak.

2022’de Hangi Oturumlar Olacak?

2022 KPSS oturumları da çift haneli yıl olduğu için farklı sınavlara dönük yapılacak. Özellikle ortaöğretim ve ön lisans grubu 2022’de sınava girecek. Ortaöğretim ve ön lisansa dönük olan oturumlar çift haneli yıllarda yapılıyor. Bu kapsamda en son 2020 yılında oturum düzenlenmişti.

Bu yıl ise sadece öğretmenlere dönük olarak sınav yapılmıştı. 2022’deki oturumlar için orta öğretim, ön lisans, lisans mezunları başvuru yaparak sınava girebilecek.

2022 KPSS Ücretleri Belli Oldu mu?

2022 KPSS ücretleri sınav tarihlerinin belirlenmesi ile açıklanacak. Ancak 2021 yılının ücretlerinden daha fazla olması bekleniyor. Bu kapsamda 2021 KPSS ücretleri KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 90,00 TL, KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 65,00 TL. ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 90,00 TL şeklinde olmuştu. Adayların girmek zorunda oldukları her oturum için sınav ücretini ayrıca ödemeleri gerekiyor. Örneğin öğretmen adayı birisi önce genel yetenek genel kültür oturumu ve eğitim bilimleri için ayrıca 90 TL ödüyor. Sonrasında ise alan bilgisi sınavına da 65 TL ödeme yapıyor. Ödemelerin yapılması belirlenmiş olan çeşitli bankaların online işlemler menüsünden veya ATM’lerinden yapılıyor.

Sınava katılım için yapılacak ödemeler Türkiye genelindeki pek çok bankanın ATM’sinden yatırılabiliyor. Ücreti ödemeyen adayların sınava başvuruları kabul edilmiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!