2020 YKS Sınav Giriş Yerleri Açıklandı

Açıköğretim bölümlerine yerleşmek isteyen öğrencilerin girecekleri YKS sınavı için sınav giriş yerleri açıklandı. Son dakika haberine göre ÖSYM, YKS adaylarının sınav giriş belgelerini yayımladı. Peki YKS sınav giriş belgesi nereden, nasıl alınır? İşte tüm detaylar…

YKS ile ilgili son dakika haberi geldi. Bu yıl 27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran Pazar günü yapılacak YKS ile ilgili ÖSYM’den yeni açıklama geldi. YKS sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyuran, YKS adaylarının sınava giriş belgeleri http://ais.osym.gov.tr internet adresinden alabileğini belirtti.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar YKS sınav tarihine kadar Sınava Giriş Belgesini T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

YKS 2020 SINAV TARİHLERİ

YKS 2020 yılında 27 Haziran ve 28 Haziran tarihlerinde yapılacak.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020-YKS 1. Oturum (TYT): 27 Haziran 10:15
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020-YKS 2. Oturum (AYT): 28 Haziran 10:15
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020-YKS 3. Oturum (YDT): 28 Haziran 15:45
Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

SINAVLA İLGİLİ İKİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Bunun yanı sıra Yükseköğretim Kurulu’nın, içinde bulunan olağan üstü şartlan dikkate alarak “sadece bu sene sınava girecek adaylar için uygulayacağı” iki kararını daha açıklamak icap etmektedir. “Bu seneki” üniversiteye giriş sınavına ilişkin iki önemli değişiklik şunlardır:

  • TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarılmıştır.
  • Bunun yanısıra yine küresel salgının oluşturduğu olumsuz şartlar göz önünde bulundurularak, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da “bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla” 170’e çekilmiştir. Bu kararla birlikte, geçtiğimiz yılki verilere göre 112 ila 195 bin ilave aday öğrencimizin lisans programlarına yerleşebilecekleri tahmin edilmektedir.

SINAV GİRİŞ BELGESİNDE FOTOĞRAF ZORUNLU

ÖSYM’nin internet sitesinde sınav giriş belgesine ilişkin temel kurallar hakkında da bilgi verildi. Buna göre belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunlu olacak. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen gösterecek ve internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü zorunlu olarak yanlarında bulunduracak. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret olmayacak.

ÇANTA GETİRİLMEYECEK, METAL AKSESUAR OLMAYACAK

Açıklamada, adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmelerinin önemli olduğu belirtilerek, “Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır” uyarısı yapıldı. ÖSYM ayrıca adaylardan bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemelerini, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmelerini ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmalarını istedi.

SADECE PET ŞİŞE SUYA İZİN VERİLECEK

Adayların kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, şeker, peçete ihtiyacı ÖSYM tarafından temin edilecek. Şeffaf pet şişe içerisindeki su hariç, hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyecek sınav binasına alınmayacak. Adaylar isterse sınava şeffaf pet şişe içerisinde su ile girebilecek. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak. Başkanlık, özel kimlik belgesi olarak ‘Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartların’ kabul edileceğini açıklarken, bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgelerin sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacağı bildirdi.

BELGESİ EKSİK OLAN SINAVA ALINMAYACAK

Bu arada nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olacak, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayan, adayı tanımada tereddüt oluşturmayan güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunacak. Özel kimlik olarak kullanılacak pasaportun süresi geçerli olacak. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmayacak) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Açıklamanın devamında konuyla ilgili, “Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır” ifadelerine yer verildi.

YKS giriş yerleri açıklandı
YKS giriş yerleri açıklandı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!