2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınav Duyurusu

09.04.2021
A+
A-
Google News Açıköğretim Sitesi

Anadolu Üniversitesi 2020 – 2021 yılı bahar dönemi online arasınavları 10 Nisan 2021 Cumartesi günü başlayacak ve iki hafta sonunu kapsayacak şekilde 19 Nisan Pazartesi günü sına erecek.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara sınavları çevrimiçi (online) yapılacak olup sürece ilişkin takvim aşağıda verilmiştir.

2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Çevrimiçi (Online) Ara Sınav Takvimi
Sınav Giriş Bilgisi Yayım Tarihi 2 Nisan 2021 Cuma
Sınav Giriş Bilgisi Adresi https://aosogrenci.anadolu.edu.tr
Sınavda Sorumlu Olunan Yarıyıl Dersleri ve Sınav Tarihleri
2 ve 6. Yarıyıl Dersleri 10 Nisan 2021 Cumartesi
11 Nisan 2021 Pazar
12 Nisan 2021 Pazartesi
4 ve 8. Yarıyıl Dersleri 17 Nisan 2021 Cumartesi
18 Nisan 2021 Pazar
19 Nisan 2021 Pazartesi

Sınavda her ders için 30 soru ve 40 dakika süre olacaktır.

Sınava esinav.anadolu.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifreniz ya da öğrenci şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

  1. Sınavlar kişiye özel olarak oluşturulmaktadır. Öğrenciler, sınav esnasında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağından ya da herhangi bir kişiden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüdür.
  2. Sınav başladıktan sonra aktif oturum içinde soruyu görme, sonraki soruya geçme gibi normal sınav akış işlemleri dışında; tarayıcıyı kapatma, sayfayı yenileme, sayfada geri tuşuna basma, tam ekrandan çıkma gibi herhangi bir işlemin yapılması anormal aktivite olarak değerlendirilir. Sınav sisteminde anormal aktivite tespit edildiğinde öğrenciye uyarı verilebilir. İşlemin tekrarlanması durumunda öğrencinin sınavı sonlandırılabilir.
  3. Sınavda Uygulanacak Kurallara aykırı hareket edilmesi, anormal aktivitelerin tespit edilmesi, öğrenciden kaynaklanan teknik sorunlar ve benzeri nedenlerle sınavın tamamlanamamasının sorumluluğu öğrenciye aittir.

Sınavda 17 lisans programımızda ekli listede yer alan derslerden çoktan seçmeli soruların yanında kısa ve uzun cevaplı açık uçlu sorular da sorulacaktır. Detaylı bilgi için aşağıdaki resme bakabilirsiniz.

Ceza ve İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu/hükümlüler yüz yüze ortamda 10-11 Nisan 2021 tarihlerinde sınava girecektir.

AÇIK UÇLU SORU UYGULAMASININ GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİ DERSLER VE PROGRAMLAR

Açık Uçlu Soru Sorulacak Bölümler

Açık Uçlu Soru Sorulacak Bölümler

AÇIK UÇLU SORU ÖRNEKLERİ

Kısa Cevaplı Soru Örnekleri

  • Soru 1. Kısa vadeli fon arz ve talebinin karşılaştığı piyasalara ——- adı verilir.
    Cevap 1: para piyasaları
  • Soru 2. “Üzerinde yazılı olan değer” olarak tanımlanan hisse senedi değerine ne ad verilir?
    Cevap 2: Nominal değer/itibari değer
  • Soru 3. ——- Kongresi, Napoleon ordularının yenilmesinden sonra 1814’te Avrupa’da barış ve yeni bir düzen kurmak amacıyla Avusturya, Rusya, İngiltere ve Prusya devletleri temsilcileri arasında gerçekleştirilmiştir.
    Cevap 3: Viyana
  • Soru 4. Arapça, Farsça kelime ve tamlamaları, bol secileri, uzun cümleleri ile divan şiiri etkisinde
    kalan, halk dilinden uzak nesir türüne ——- adı verilir.
    Cevap 4: süslü nesir
  • Soru 5. Hikâyelerinde ironiyi öne çıkaran, aynı zamanda şâir ve romancı olan, eserlerinde sosyal
    eleştiri ile mizahı birleştiren, özellikle “Hababam Sınıfı” romanıyla ün kazanan yazar kimdir?
    Cevap 5: Rıfat ILGAZ

Uzun Cevaplı Soru Örnekleri

  • Soru 1. Nominal ve reel faiz oranı kavramlarını açıklayınız.
    Cevap 1: Nominal Faiz oranı, piyasada faiz düzeyinin oluşmasını sağlayan faktörlere (fon arz ve talebi) bağlı olarak belirlenen, cari yani o andaki faiz oranıdır. Reel Faiz oranı, nominal faizin enflasyonla ilişkilendirilmiş şeklidir. Yani, beklenen enflasyona göre düzeltilmiş faiz oranıdır. Nominal faiz oranından beklenen enflasyonun arındırılmasıyla bulunur.
  • Soru 2. Hikâye/Öykü türünün temel özelliklerini yazınız.
    Cevap 2:
    – Gerçek ya da gerçeğe uygun olgu, olay ve durumlar anlatılır.
    – Düşündürmekten çok estetik zevk kazandırmayı amaçlar.
    – Sade bir olay örgüsüne sahiptir.
    – Nesir şeklinde kaleme alınır.
    – Kısa yazılardır.
  • Soru 3. Otel işletmelerinde ön büro bölümünü oluşturan alt bölümleri sıralayarak birer cümle ile açıklayınız.
    Cevap 3:
    Rezervasyon: Otel rezervasyonlarının telefon, faks ya da e-posta ile alındığı ve otelin gelecekteki rezervasyonlarının takip edildiği bölümdür.
    Resepsiyon: Otelin lobisinde merkezi bir yerde konumlandırılan resepsiyon, müşterilerin otele geldiklerinde karşılandıkları, kayıtlarının yapıldığı ve hesapların izlendiği bölümdür.
    Ön kasa(Kasiyer): Resepsiyondaki tüm parasal işlemlerin yürütülmesinden sorumlu bölümdür.
    Gece Denetçisi: Müşteri hesaplarının ve kayıtlarının doğru tutulup tutulmadığını inceleyen, finansal verilerle ilgili raporlar hazırlayan ve müşteri harcamalarını takip eden bölümdür.
    Santral: Telefonların yanıtlanması ve aramaların ilgili kişilere aktarılması, uyandırmaların yapılması ve müşteri taleplerinin yanıtlanmasından sorumlu bölümdür.

Kaynak: Anadolu Aof

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.