2019 YKS Sonuçları Açıklandı

15-16 Haziran tarihlerinde yapılan YKS ( Yükseköğretim Kurumları Sınavı ) sınavının sonuçları bugün itibariyle açıklandı. Sınava giren arkadaşlar sınav sonuçlarını “ https://sonuc.osym.gov.tr ” adresinde öğrenebilecekler.

YKS sonuçlarına göre tercih işlemleri 23-29 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Açıköğetime kayıt olmak isteyenler de bu tarihlerde tercih yaparak istedikleri açıköğretim bölümlerine yerleşmeleri gerekiyor. Tercih sonrasında açıköğretime yerleşen adaylar ön kayıt ve kesin kayıt olarak açıköğretim kayıtlarını tamamlayacak. Kayıt zamanı yaklaştığında bu detayları paylaşacağız.

2019 – 2020 Açıköğretim Tercihleri,Taban Puanları ve Kontenjanlar için TIKLAYINIZ.

Açıköğretim bölümlerine kayıt olabilmek için TYT sınavından en az 150 puan alınması gerekiyor. 150 puan alan öğrenciler 2 yıllık (önlisans) açıköğretim bölümlerini kontenjan ve taban puanlarını göz önününde bulundurarak tercih edebilirler.

TYT sınavından 150 ve üzeri puan alıp AYT/YDT sınavına giren ve en az 180 puan alan öğrenciler 4 yıllık (lisans) açıköğretim bölümlerini tercih edebilirler.

2019 – 2020 Açıköğretim Tercihleri,Taban Puanları ve Kontenjanlar için TIKLAYINIZ.

yks sonuclari

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!