2018 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı. Açıköğretim Kayıtları Başlıyor

Milyonlarca öğrenci sınava girip tercih yaparak uzun zamandır bekliyordu. Nihayetinde 2018 YKS tercih sonuçları açıklandı. YKS tercihlerinin açıklanması ile tercih yapan öğrencilerin büyük kısmı bir üniversite bölümüne yerleşirken bir kısmı ise istediği bölüme yerleşemedi.

2018 YKS tercihleri sonucunda açıköğretim bölümlerinden bir tanesine yerleşen öğrencilerin kayıtları 3 Eylül 2018 Pazartesi günü itibariyle başlayacak ve 10 Eylül Pazartesi günü sona erecek. Bu süreçte tüm öğrencilerin kayıt yapması gerekmektedir. 2018 Açıköğretim Kayıt İşlemleri yazımızı okuyarak kayıtlar hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

2018 YKS tercihleri sonucunda herhangi bir bölüme yerleşemeyen öğrencilerin açıköğretime kayıt yaptırabilmeleri için ek tercihleri beklemeleri gerekmektedir. Ek tercihlerde açıköğretim tercihi yaparak yerleşmeli ve ardından kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

ÖSYM, aşağıdaki adresten ulaşabileceğiniz sonuç açıklama sistemi üzerinden adayların YKS tercih sonuçlarını ilan etti. Söz konusu sayfada T.C. kimlik numaranız ve aday şifreniz ile YKS yerleştirme sonucunuzu sorgulayabilirsiniz.

YKS tercih sonuçları için tıklayınız.

YKS Tercih Sonuçları
YKS Tercih Sonuçları
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!