Staj muafiyetinden ...
 
Bildirimler
Tümünü temizle

Staj muafiyetinden nasıl yararlanabilirim?

Açıköğretim
Gönderiler: 111
Konu başlatıcı
(@acikogretim)
Üye
Katılım : 6 yıl önce

Staj muafiyetinden nasıl yararlanabilirim?

b2c28b63ac4fda57837bff76cb011197?s=80&d=mm&r=g
Gönderiler: 120
Admin
(@ilhans)
Üye
Katılım : 6 yıl önce

Zorunlu staj uygulaması olan bölümlerde staj muafiyeti aşağıda belirtilen durumlarda geçerli olmaktadır. Muafiyet kapsamına giren durumlarını resmi olarak belgelendirmeleri ve bir dilekçe ile birlikte Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi AÖF Staj Koordinatörlüğü Yunus Emre Kampüsü Eskişehir adresine göndermeleri durumunda belgeleri incelenerek, muafiyete uygun olması durumunda “Fakülte Yönetim Kurulu Kararı” ile stajdan muaf sayılabilir.

-Sürekli engelli olup engel oranı %40 ve üzeri olma veya ilgili mevzuata göre malûl sayılma;

  • Öğrenciler tam teşekküllü bir hastaneden alacakları Sağlık Kurulu Raporu ile sürekli engelli olduklarını, engel oranının %40 veya üzeri olduğunu belgelendirmeleri gerekir. Ayrıca ilgili mevzuat uyarınca malûl sayılan öğrencilerin bu durumlarını belgelendirmeleri zorunludur.

-Staj yapacağı dönem içerisinde programı ile ilgili sektörde SGK’ya tâbî sigortalı olarak en az zorunlu staj süresi kadar çalışmış olma,

-Öğrencinin programa kaydolduğu tarihten itibaren cezaevinde/tutukevinde hükümlülük/tutukluluk süresinin, ön lisans programları için 4, lisans programları için 7 yılın üzerinde olma hali.

Açıköğretim Sistemi Programlarına kayıtlı olan öğrenciler yukarıda belirtilen durumları belgelendirmeleri hâlinde muafiyet talebinde bulunabilirler.

Cevap

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

İzin verilen maksimum dosya boyutu 2MB

 
Önizleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş:
Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!