Ders ekle-sil işlem...
 
Bildirimler
Tümünü temizle

Ders ekle-sil işlemi nasıl yapılmaktadır?

Açıköğretim
Gönderiler: 111
Konu başlatıcı
(@acikogretim)
Üye
Katılım : 6 yıl önce

 Ders ekle-sil işlemi nasıl yapılmaktadır?

b2c28b63ac4fda57837bff76cb011197?s=80&d=mm&r=g
Gönderiler: 120
Admin
(@ilhans)
Üye
Katılım : 6 yıl önce

 Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir.

 Öğrenci, ders seçim (ekle/sil) işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o yarıyıl için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.

 Ders seçilmediğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelmez.

 Öğrenciler FF harf notlu derslerini seçmeyebilir. Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, seçmedikleri dersleri dersin açıldığı sonraki dönem/dönemlerde almak zorundadır.

 Kayıt yenileme tarihleri içinde ödeme yapmadığınız sürece ders seçim (ekle/sil) işlemi yapabilirsiniz. Yapacağınız ödeme tutarları alacağınız derslerin kredisine göre belirlenmektedir.

 Ders seçim (ekle/sil) işlemi sonucunda alınan derslerin toplam kredisi ve ödeme bilgileri değişeceğinden, ödeme yapıldıktan sonra ders seçim (ekle/sil) işlemi yapılması mümkün değildir.

 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi itibari ile ders seçimi öğrenciye bırakıldığından, mazeretli ders ekleme işlemi yapılmayacaktır.

 Lisans programlarında 2. yarıyıldan ders seçimi yapan öğrenciler 6. ve 8. yarıyıllardan; 4. yarıyıldan ders seçimi yapan öğrenciler 8. yarıyıldan ders alamazlar (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II, Türk DiliII ve Yabancı Dil-II dersleri hariç).

 Lisans programında okurken önlisans diploması almak isteyen öğrenciler Yabancı Dil-II (6.yarıyıl) ve Türk Dili-II (8.yarıyıl) derslerini seçmeleri gerekir.

 2017-2018 öğretim yılında Yatay Geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler 22-23 Şubat 2018 tarihlerinde ders seçebilirler.

 2017-2018 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ders seçimi yapmayacaklardır.

Cevap

Cevap yaz

Yazar Adı

Yazar E-postası

Başlık *

İzin verilen maksimum dosya boyutu 2MB

 
Önizleme 0 Düzeltmeler Kayıtlı
Paylaş:
Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!